Kor

Asminderød kirke er en del af Nordsjællands Korskole, som er et omfattende korsamarbejde, hvor det er muligt at synge i kor fra man fylder 5 år og frem til gymnasiealderen. 

Du kan læse meget mere om de forskellige kor på korskolens hjemmeside: www.nordsjællandskorskole.dk

Her kan du også læse om de mange kortilbud, som Nordsjællands Korskole tilbyder, og du kan også læse om vores elitekor, Fredensborg Slotskirkes Pigekor. Du kan også finde information om korenes ledere.

Korene er opdelt efter alder. Men overgangen mellem korene er flydende. Kontakt én af korlederne, hvis du er i tvivl om, hvilket kor, dit barn skal synge i.

For at synge i Fredensborg Slotskirkes Pigekor og Nordsjællands Ungdomskor skal du bestå en optagelsesprøve. Der er ikke optagelsesprøver til de øvrige kor i korskolen. Vi optager som udgangspunkt medlemmer hele året.

Fredensborg Kammerkor

Som supplement til det omfattende korarbejde for børn og unge i Nordsjællands Korskole og Fredensborg Slotskirkes Pigekor, kan Fredensborgkirkerne fra 2021 også mønstre et kor af voksne sangere.

Koret ledes af Fredensborgkirkernes organist Mie Korp Sloth og består af sangere i den arbejdsdygtige alder, som allerede har erhvervet sig korerfaring. Der er optagelsesprøve til koret.

Koret er et klassisk kammerkor bestående af 20 sangere. Der er planlagt ca. fire korprøver i kvartalet. Datoer meldes ud for et år ad gangen og prøverne skal naturligvis vælges til. At der indimellem er pauser i korarbejdet, gør, at selv de mest travle, kan se sig selv fortsætte med at holde korsangen ved lige.

Tempoet er højt ved korprøverne og med mindre, sangeren er en habil nodelæser, er der en del hjemmearbejde mellem prøverne. Koret øver visse onsdage i tidsrummet kl. 18 – 20 i Asminderød kirke og hører til korlivet i Fredensborgkirkerne. Det er gratis at synge i koret, men en mindre nodeafgift kan pålægges hver sanger.

P.t. er følgende pladser ledige: 2 tenorer, 2 basser.

Hvis man gerne vil vide mere/ansøge om optagelse: kontakt organist Mie Korp Sloth

på mobil 27 29 41 75 eller mail: organist@fredensborgkirkerne.dk

 

 

 

Pigekoret sang for Prinsesse Benedikte!

På billedet ses koret med dets leder Cille Buch og Prinsessen

Fredensborg Slotskirkes Pigekor leverede under-holdningen på Hvidøre Slot onsdag den 9. maj 2018, hvor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte afholdt et smukt arrangement for repræsentanter fra prinsessens mange protektioner, hvoraf slotskirkens pigekor er en af dem. 

På billedet ses koret med dets leder Cille Buch og Prinsessen.