Dåb

Dåb kan finde sted på alle tidspunkter af livet, og dåb giver samtidig medlemskab af folkekirken.

Ønsker du selv at blive døbt, eller ønsker du dåb af dit barn, så ring til kirkekontoret 48 48 41 31.

Når datoen for dåben er fastlagt, sender kirkekontoret et link til en dåbsformular, som skal udfyldes og returneres, inden dåben er endeligt bekræftet fra vores side. Linket bruger en sikker forbindelse (krypteret). 

Før dåben mødes forældre og præst til en samtale om dåbens forløb og betydning.

Faddere, gudmor / gudfar

Der skal bruges mindst 2 og højst 5 faddere, som skal være til stede i kirken under dåben. For at kunne være fadder skal man selv være døbt enten i folkekirken eller en anden kristen kirke i Danmark eller udlandet. 

Gudmor eller gudfar er den, der bærer barnet ved døbefonten, siger barnets navn og på barnets vegne svarer ja på trosbekendelsens spørgsmål. Forældre kan vælge selv at være gudmor/gudfar, man kan vælge én af fadderne, eller man kan vælge en som udelukkende er gudmor/far og ikke også fadder. 

Både faddere og gudfar/gudmor indskrives i kirkebogen.

Dåb i gudstjenesten på en søndag - eller lørdagsdåb

Det er muligt at blive døbt til (næsten) alle gudstjenester på søndagene i vores 3 kirker. Enkelte gudstjenester, f.eks. Allehelgenssøndag, er dåbsfrie.

I Slotskirken max 1 dåb pr. gudstjeneste, i Asminderød helst ikke mere end 2 dåb pr. gudstjeneste og i Grønholt Kirke 1-2 dåb pr. gudstjeneste. Se datoer for gudstjenester i gudstjenestekalenderen. 

Fredensborgkirkerne tilbyder også for lørdagsdåb. Det er en kortere dåbsgudstjeneste lørdag formiddag, hvor der ikke er prædiken og altergang, og hvor kun de familier, som skal have døbt et barn, er til stede. Lørdagsdåb er en god mulighed, hvis man har mange børn med til dåbsfesten.

Se datoer for lørdagsdåb 2023 i kalendervisningen nedenunder.

 

 

 

   Lørdagsdåb