Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sommerkoncert 4 i Fredensborg Slotskirke

Dato
Onsdag d. 27. juli 2022, Kl. 17:00 til kl. 18:00
Sted
Fredensborg Slotskirke, Slottet 10, 3480 Fredensborg

Sommerkoncert 4 i Fredensborg Slotskirke

"Händel Forever"

Den fjerde og sidste sommerkoncert. De medvirkende musikere er: Marianne G. Nielsen, sopran, Per Hillebrandt Egholm, sopransaxofon og Mie Korp Sloth, orgel.

I koncertens titel ser man den tyske stavemåde af komponistens navn, da Händel blev født i byen Halle i Tyskland – sat op imod komponistens succes i første omgang i England. Efter musikalske studier i Italien slog Händel sig ned i London og fik britisk statsborgerskab. Ikke alle tidligere komponister har været forundt at opleve succes, mens de levede. Men det har Händel – og det har fortsat lige siden. Hans musik er elsket og kendt over hele verden.

Om musikerne
Sopranen Marianne G. Nielsen har en lang og omfattende karriere som solist i oratorier og kammerensembler i ind- og udland, men har udover sit solistvirke også dyrket ensemblesang i den tidlige musik fra middelalderen og renæssancen. Er til daglig ansat i DR Koncertkoret og har bl.a. haft et langvarigt samarbejde med Fredensborg Slotkirkes organist Mie Korp Sloth om opførelse af musik af Hildegard von Bingen. Det er dog ikke den allertidligste musik fra middelalderen, der fremføres ved denne sommerkoncert, men derimod musik, der florerede omkring den tid, hvor Fredensborg Slot blev bygget og Fredensborg by blev dannet. Det markeres ganske særligt ved fejringen af Fredensborg Slots 300-års jubilæum i år – og derfor også ved denne koncert, hvor tre af sangene er fra Neun Deutsche Arien som er skrevet i årene 1724 – 1727. Musikken er let og iørefaldende og i dansende taktarter med en leg mellem sopransolisten og den obligate stemme, ofte fremført af en violin – men her i en sjov og mere nutidig konstellation med en sopransaxofon i hovedrollen. Det kræver to virtuose og jævnbyrdige musikere at leve op til Händels leg med stemmerne og det kan de to solister ved denne koncert. Desuden fremføres Händels kendte arie fra operaen Rinaldo: Lascia ch’io pianga. 

Per Egholm, som er uddannet klassisk saxofonist, præsenterer smukt sit instrument i en Telemann Sonate oprindeligt skrevet for obo. Per Egholm stiftede i 1986 Dansk Saxofonkvartet, som turnerede flittigt i fire verdensdele et par årtier. Han har også turneret med Danske Rør, Sax´n Drums og Duo Adore samt assisteret i samtlige danske symfoniorkestre. Til daglig er han leder af Musikskolen i Hvidovre siden 2008 og desuden organistassistent i Avedøre siden 2020. 

Som akkompagnatør af de to solister medvirker organist Mie Korp Sloth, som til daglig er ansat i Asminderød Sogn med Fredensborg Slotskirke og derfor i særdeleshed er bekendt med Fredensborg Slotskirkes skønne akustik og dets instrumenter.
Da Slotkirkens hovedorgel skal restaureres næste år af orgelbyggeriet Marcussen & Søn (oprindeligt Marcussen & Reuter) og derfor i en rum tid vil være uden lyd spiller Mie Korp Sloth en Orgelsonate af F. Mendelsohn fra kirkens hovedorgel. Resten af koncerten vil foregå nede på gulvet foran alteret med det velklingende continuoorgel bygget af den hollandske orgelbygger Klop. 

Der er gratis adgang til koncerten, og dørene åbnes kl. 16.30.